8.1 C
Poreč
Nedjelja, 7 ožujka, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Za točno tjedan dana bi trebalo doći do popuštanja mjera

Za točno tjedan dana bi trebalo doći do popuštanja mjera

Popuštanje mjera pod uvjetom da se dobar trend nastavi najavio je najprije premijer Andrej Plenković, a sinoć i zamjenica Krunoslava Capaka Marija Bubaš.

A što će se to vjerojatno popustiti sljedećeg ponedjeljka ako brojke ostanu ovakve? Kako je Index doznao još sredinom prošlog tjedna, popuštanje mjera bi trebalo uključivati i toliko očekivano otvaranje terasa kafića.

Ako u sljedećih nekoliko dana ne dođe do promjene, od 1. ožujka će se otvoriti terase kafića i restorana. No prema informacijama iz izvora bliskog Stožeru, neće se otvarati zatvoreni dijelovi kafića i restorana, što je realno očekivati najranije u travnju.

Nakon što se otvore terase gosti najvjerojatnije neće moći ulaziti u unutrašnjost kafića i restorana, osim možda radi korištenja toaleta, kako bi se spriječilo da se počnu koristiti i zatvoreni dijelovi kafića i restorana i da se ondje počnu posluživati gosti. U Stožeru zatvorene prostore i dalje smatraju iznimno velikim rizikom kada je u pitanju širenje koronavirusa.

No zato će se otvoriti sport u zatvorenom.

Iako su prve informacije govorile kako će se od 1. ožujka otvoriti samo sport u zatvorenom za djecu, Index doznaje kako bi se trebao otvoriti sav sport u zatvorenom, naravno uz epidemiološka pravila koja će se propisati.

Izvor: Poslovni

Foto: Youtube

NAJČITANIJE