30.2 C
Poreč
Subota, 11 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Zamjenik načelnika "volontira", a ima plaću od 11.000 kuna

Zamjenik načelnika “volontira”, a ima plaću od 11.000 kuna

ISTARSKA OPĆINA SLUČAJ: Zamjenik načelnika “volontira”, a ima plaću doktora. IDS se još čak hvalio da su postavili volontera i uštedjeli!, donosi Glas Istre.

Biste li volontirali za 11 tisuća kuna i tako svojim dugogodišnjim radom i iskustvom doprinijeli razvoju i napretku jedne male istarske općine? Recimo, Marčane. Eto, to je slučaj zamjenika načelnika Marčane Marijana Kostešića, u čijoj zadnjoj imovinskoj kartici iz 2017. godine, kad je stupio na dužnost, piše da u općini volontira, ni manje ni više nego za 11.000 kuna!

Upravo se volonterskom funkcijom donačelnika hvalio tamošnji IDS u kampanji za izbore 2017. godine. Listu je predvodio Predrag Pliško koji je na izborima postao načelnik i tako zamijenio najdugovječnijeg načelnika u Istri Marijana Kostešića, koji je postao njegov zamjenik.

U službenom dokumentu objavljenom na stranicama Općine odmah nakon izbora piše da je za načelnika “na lokalnim izborima 2017. godine izabran Predrag Pliško, koji dužnost obnaša profesionalno, a za njegova zamjenika Marijan Kostešić, koji dužnost obnaša volonterski”.

No, Kostešić se predomislio i odlučio se ipak profesionalno do isteka mandata zaposliti u Općini. Ali ima jedna caka. Nikad nije ispravio svoju imovinsku karticu u kojoj i dalje stoji da volontira za pozamašnih 11.000 kuna mjesečno, i tako kao lažni volonter zarađuje oko dvije tisuće kuna manje od načelnika Pliška.

Kako je to moguće, pitali smo zamjenika načelnika Marijana Kostešića, koji se ogradio i rekao da je to greška. No, nije pojasnio čija.

– Ne, ja sam vam zaposlenik u Općini. To je neka greška. Ja sam to demantirao, nije to baš tako. Uostalom, ne dobivam 11.000 kuna već 9. 500 kuna. Zaposlen sam do kraja mandata, a zaposlio sam se odmah nakon lokalnih izbora 2017. godine, rekao je Kostešić.

Na upit kako to da dvije godine nije u imovinskoj kartici ispravio taj pozamašan propust, kaže: “Možda i nisam, oni valjda nisu ažurirali”.

NAJČITANIJE