22.2 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOKoja je svrha maske? Jandroković nije znao odgovor na pitanje koje mu...

Koja je svrha maske? Jandroković nije znao odgovor na pitanje koje mu je postavila zastupnica Vidović Krišto

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu je nekoliko puta morao upozoravati zastupnike zbog nenošenja maski u sabornici, na što je Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta zatrala ažila da joj objasni zašto trebaju nositi maske.

“Signaliziraju mi da opet nemaju svi maske, pozivam zastupnike da stave maske jer neimanjem maske ugrožavate druge zastupnike”, pozvao je Jandroković zastupnike koji su u sabornici skinuli maske.

Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta na to je zatražila od Jandrokovića da joj objasni zašto trebaju nositi maske. “Objasnite zbog čega nosimo maske, rekli ste zatvoreni prostor, puno su manji prostori kafića i hodnika i tamo ih nitko ne nosi. U sabornici ih isto skinemo kad govorimo”, kazala je Vidović Krišto.

Jandroković joj je pojasnio da su takva pravila jer se nalaze u relativno malom i zatvorenom prostoru dugo vremena i jer su takve preporuke.

“Nije ni meni meni ugodno ali ju moram imati jer na taj način štitim zdravlje drugih, pa bih vas molio da i vi stavite masku”, rekao je.

“Ja sam dobila preporuke raznih epidemiologa i liječnika koje su kontradiktorne”, nastavila je Krišto Vidović.

Foto: Tportal

“Staviti masku, molim vas lijepo, jer to rade svi i na taj način brinemo o zdravlju drugih, ja nisam epidemiolog, ali slušam preporuke epidemiologa i ne želim više polemizirati”, ponovno je pozvao Jandroković koji je zamolio i Peđu Grbina (SDP) da stavi masku

Grbin (SDP) je predložio da se dogovore trebaju li nositi maske cijelo vrijeme ili ih zastupnici mogu skinuti kada govore, Prozvao je Jandrokovića da je on počeo s takvom praksom.

“Skinuo sam masku samo za govornicom jer je udaljenost bila dovoljno velika ali ostale pozicije su na manjoj udaljenosti”, odgovorio je Jandroković, piše Teleskop.hr

 

Foto naslovnica: YouTube

NAJČITANIJE