22.6 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOZAVRŠENO EUROPSKO KARATE PRVENSTVO Hrvatska osvojila ekipno zlato u Poreču

ZAVRŠENO EUROPSKO KARATE PRVENSTVO Hrvatska osvojila ekipno zlato u Poreču

Europsko karate prvenstvo u Poreču je završilo na briljantan način.

Hrvatska je ekipni prvak Europe. Naša zlatna reprezentacija u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž svladala je Grčku s uvjerljivih 3-0.

“Meni je pripala ta čast kao kapetanu ekipe da otvorim taj prvi meč i povedem ekipu ka pobjedi i zlatu. Borio sam se s odličnim borcem, koji je lakši i manji od mene”, rekao je Anđelo Kvesić.

“Ogroman uspjeh i prvo, povijesno zlato za Hrvatsku u Hrvatskoj, tako da smo ispisali povijest. Svi smo presretni, bilo je puno lakše od očekivanog. Prve tri ploče su pobijedile, rezultat od 3:0 i zlato oko vrata“, izjavio je Ivan Kvesić.

“Kapetan Anđelo odradio je sjajno prvi meč, drugi meč je meni protivnik predao, a treći je bio jako zahtjevan. Ivan Martinac je to odradio točno koliko je trebalo i hvala Bogu, dečkima, stožeru jer zlato je napokon osvojeno i to tu u Hrvatskoj”, zaključio je je Zvonimir Živković.

Uz danas osvojeno odličje najsjajnijega sjaja, u vitrinu hrvatske karate reprezentacije s prvenstva Starog kontinenta, odlazi još ženska ekipna bronca u borbama te pojedinačna bronca Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kilograma.

U para-karateu, brončano odličje osvojila je Danijela Top. Turska je sa šest zlatnih, dvije srebrne i jednom broncom najuspješnija po broju osvojenih odličja na ovom prvenstvu.

Njemački predstavnici osvojili su dva zlata, a po jedna titula prvaka Europe pripala je Azerbajdžanu, Španjolskoj, Grčkoj, Ukrajini, Rusiji i Srbiji.

Prvenstvo se odvijalo bez gledatelja, u skladu s epidemiološkim mjerama, a pristup dvorani bio je ograničen samo na akreditirane osobe, kojih je bilo oko 1200.

Zahvaljujući organizaciji EP, u Poreču je kroz ovaj tjedan u predsezoni ostvareno oko 11 tisuća noćenja.

Izvor: Istrain

 

NAJČITANIJE