13.6 C
Poreč
Subota, 4 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Zbog vulgarnog ispada načelnika Stojnića IDS sazvao za četvrtak izvanrednu sjednicu Predsjedništva...

Zbog vulgarnog ispada načelnika Stojnića IDS sazvao za četvrtak izvanrednu sjednicu Predsjedništva na kojoj će se odlučiti o daljnjim postupcima

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza osudio je u ime stranke u srijedu popodne, kako je rekao, “vulgarni ispad načelnika općine Tar-Vabrige Nivija Stojnića”, ocjenjujući da je takvo ponašanje ispod svake razine, a za četvrtak je najavio izvanrednu sjednicu Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a.

“Takvo ponašanje je ispod svake razine. Oštro osuđujemo takav odnos prema medijima, a pogotovo novinarkama”, istaknuo je Sponza i dodao da će se već sutra održati izvanredna sjednica Predsjedništva tamošnje podružnice IDS-a na kojoj će se odlučivati o daljnjim postupcima.

Načelnik općine Tar-Vabrige Nivio Stojnić prostački je i potpuno neprimjereno svojoj dužnosti reagirao u srijedu tijekom telefonskog razgovora s novinarkom “Glasa Istre”, koja je tražila objašnjenje o njegovim imovinskim karticama u kojima, kako je naveo “Glas Istre” u svojem izvješću, “ima više nedoumica i nelogičnosti”.

Neprimjerene i neprihvatljive “vulgarne i seksističke izjave načelnika Stojnića” najoštrije su osudili i u Klubu žena IDS-a.

“Osobe koje obnašaju javne dužnosti nemaju pravo ni na koji način na ovakvo ponašanje kojim se povrjeđuje dostojanstvo bilo koje osobe, a nažalost to su često u hrvatskom društvu upravo žene”, istaknula je predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Ćakić Kuhar.  Dodala  je da IDS “cjelokupnim svojim djelovanjem, a posebno kroz Klub žena IDS-a, promiče rodnu ravnopravnost i demokratsku kulturu u društvu”.

Zato je, smatra ona, istup načelnika Stojnića potpuno suprotan temeljnim vrijednostima IDS-a i ispod svakog minimuma normalne komunikacije.

“IDS je posebno glasan u borbi protiv primitivizma i trebamo ga jasno osuditi i kad se pojavi u vlastitim redovima”, istaknula je Sandra Ćakić Kuhar, prenosi direktno.hr.

Foto:Istarski

NAJČITANIJE