19.4 C
Poreč
Ponedjeljak, 26 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica POLITIKA Zennaro: Čovjek osuđen zbog kriminala terorizira Porečane novim cijenama otpada! IDS-ovci prekinuli...

Zennaro: Čovjek osuđen zbog kriminala terorizira Porečane novim cijenama otpada! IDS-ovci prekinuli GV zbog ovog govora

Predsjednik GV Adriano Jakus (IDS) prekinuo je jučerašnje 23. zasjedanje GV tijekom govora nezavisnog vijećnika Maurizia Zennara jer je u govoru istaknuo službeni podatak da je Jakusovom stranački kolega, Milan Laković, osuđen 2013. godine zbog gospodarskog kriminala te da Milan Laković terorizira građane Poreča novim cijenama zbrinjavanja komunalnog otpada.

Prenosimo Zennarov govor:

Predlažem da DORH i USKOK izvrše uvid u poslovanje Usluge d.o.o. , ali isključivo DORH i USKOK iz Zagreba jer nam je poznato tko sjedi u pravosudnim tijelima Istarske županije.
Stanje u Poreču je alarmantno. Građani su bijesni zbog novog cjenika zbrinjavanja komunalnog otpada. Posljedica toga je odlaganje smeća u šume, na plaže i po ulicama, a turistička sezona samo što nije počela.

Osobno sam u suradnji s kolegom iz Živog zida, Emanuelom Rudanom, organizirao prikupljanje potpisa protiv novih cijena zbrinjavanja komunalnog otpada koje su neplative umirovljenicima i socijalno ugroženim osoba. Uz vrlo malo aktivnosti, prikupljeno je više od 1700 potpisa građana.

Najužasnije u svemu tome je što porečki IDS baš briga za mišljenje građana i ne poduzima baš ništa povodom tih 1700 potpisa. Ipak, mene plaši da se ne dogodi scenarij kao u Ukrajini. Zbog novih cijena zbrinjavanja otpada, plašim se da bi građani Poreča mogli poludjeti i pobacati sve porečke rukovodeće IDS-ovce točno u one nove kontejnere za smeće koje su im nametnuli.

Valja podsjetiti da je direktor Usluge Milan Laković, kolokvijalno poznat kao ”Mister deset posto”, pravomoćno osuđen 2013. godine zbog gospodarskog kriminala. Zamislite, čovjek osuđen zbog gospodarskog kriminala sjedi na čelu Usluge i terorizira građane enormnim cijenama zbrinjavanja otpada, a istovremeno ih uvjerava da je sve izvedeno u skladu s Zakonom.

Nakon spornih riječi, Zennaro je prekinut.

Adriano Jakus je iznošenje pravno utemeljenih podataka podataka o njegovom stranačkom kolegi, Milanu Lakoviću, nazvao vrijeđanjem, ugasio Zennaru mikrofon i prekinuo 23. sjednicu GV, što nije prvi put da prekida GV zbog iznošenja škakljivih podataka o IDS-ovim članovima.

Naime, Adriano Jakus je prekinuo i 13. sjednicu GV zbog Zennarovog govora ”Jakovčić je ubojica Uljanika” u kojem je nazvao IDS i Ivana Nina Jakovčića glavnim odgovornima zbog propasti brodogradilišta Uljanik.

(Foto:Adriano Jakus)

Nedugo nakon prekinutog govora, svi oporbenjaci su napustili Gradsko vijeće pa su ostali samo IDS-ovci koji su nastavili raspravu sami sa sobom.

(D.K.)

NAJČITANIJE