6.6 C
Poreč
Nedjelja, 19 siječnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Žminj: poziv izlagačima kućnih Božićnih jaslica

Žminj: poziv izlagačima kućnih Božićnih jaslica

I ove godine u Žminju organiziraju izložbu kućnih jaslica u kuli. Iz Turističke zajednice pozivaju sve potencijalne izlagače da svoje jaslice donesu u razdoblju od 25. studenog do 4. prosinca, od 8 do 16 h, ili u kasnim poslijepodnevnim satima, po najavi na 091/1846251. 

Naime, već tradicionalno, u intimnoj atmosferi kamene žminjske kule, Turistička zajednica u suradnji sa školom, vrtićem, umirovljenicima i sugrađanima, organizira ovu toplu obiteljsku izložbu, stoji u priopćenju. 

Na tri etaže tijekom prosinca ondje posjetitelji imaju priliku vidjeti jaslice raznih oblika, veličina i materijala. Pa su dosad izložene bile božićne jaslice izrađene od stakla, čokolade, tijesta, kamenja, lego – kockica, žarulja, pribora za jelo, pletiva, pa sve do jaslica smještenih u akvarij, ali i onih konvencionalnih, od drvenih figura, uobičajenih za većinu domova. 

Nezaobilazna je i smreka koja se nekad u istarskim domovima kitila umjesto božićne jelke. Izlagači uobičajeno svoje jaslice donose iz svih djelova Istre; Žminja, Pule, Pazina, Svetog Lovreča, Poreča, Kanfanara, Katuna itd. 

Ove godine to mogu učiniti u razdoblju od ponedjeljka, 25. studenog, do srijede, 4. prosinca, od 8 do 16 h, ili u kasnim poslijepodnevnim satima, po najavi na 091/184 6251.

Svečano otvorenje izložbe uz prigodan zabavni i kulturni program zakazan je za dan   svetog Nikole, petak, 6. prosinca, s početkom u 18 h.

 

NAJČITANIJE

- Advertisement -